openwotv.jpg
       
     
013LR.jpg
       
     
wg_001.jpg
       
     
Carlos04.jpg
       
     
riskind-12-1-750x509.jpg
       
     
60Beach-132.jpg
       
     
IMG_0116.jpg
       
     
  Loft-82  is an interior renovation of a duplex apartment in New York City. The design adds 2 bedrooms and 2 bathrooms to the 2nd level, a home office, and storage space above the kitchen. It also uses reclaimed snow fence as wall cladding around the stairs to visually connect the main floor with the upper level.  The name comes from the cost of the renovation, which was $82 per square foot.
       
     
IMG_0125-Edit.jpg
       
     
Landon05.jpg
       
     
  This  is a lobby renovation in midtown Manhattan. The project reconceptualizes the primary public space at one of Manhattan's premier addresses. The space was updated by reconfiguring the functions of the lobby and by creating new custom woodwork. New materials were specified throughout as well as new lighting and furniture. Two custom pieces - a banquette and a table - were designed for the space in collaboration with a woodworker.
       
     
View of stairwell atticfinal.jpg
       
     
  The Reservoir Viewfinder House  is a whole house remodel, both interior and exterior, of a 4,400 sf house in upstate New York. The magnificent views from the house, as well as the wooded and private nature of the site, are the guides for the design and layout. The house employs green features such as cork floors, zinc cladding, radiant floor heating, and bamboo woodwork, among others. Phase I was finished in 2009.
       
     
Front_nowindows_Linework2 copy.jpg
       
     
reticulated-exterior-front_awning.jpg
       
     
  Sing for Hope  is a non-profit organization that mobilizes professional artists – from classical musicians to photographers to Broadway performers – in volunteer service programs that benefit schools, hospitals, and communities.  The  Sing for Hope  Office Space is intentionally spare in order to hold concerts and other events, while providing the necessary areas for the board members and staff to run and manage all the daily operations. The reception is painted with cascading tones of yellow, reminiscent of musical scales. To add to the musical nature of the organization, a deconstructed piano installation was created with the insides of a piano for visitors to play.     Keep an eye out for  Sing for Hope's Pop-Up Pianos , an event hosted each summer. During this time, 88 pianos - each one decorated/painted by different NY based artists - are installed throughout parks and public places in all five boroughs of NY, for everyone to enjoy. To learn more about the Pop-Up Pianos,  click here.       singforhope.org
       
     
  Cream  is a boutique on Manhattan's Upper East Side in New York City. The storefront design concept draws from jewelry window displays to focus attention on precious objects. The interior is intetionally space, but warm and colorful, to provide a backdrop for the clothing collections.
       
     
  Frankly Wines  is a wine merchant in Manhattan's TriBeCa neighborhood. The design centers on the various uses of cork - cork floors and the thousands of reused corks used to cover up the back wall.      franklywines.com
       
     
  Jeremy Argyle  is a men's button-down shirt boutique in SoHo, NYC. The design creates interest by developing a signature display system that plays on the repetition of a skewed pattern at different scales. This ultimately reinforces the graphic identity of the brand.      jeremyargyle.com
       
     
sambrocato-.jpg
       
     
IMG_6848 copy.jpg
       
     
  BOFFO/Michael Bastian    The design draws inspiration from the paintings of Andrew Wyeth, in particular the use of perspective and point of view to tell a story and create intrigue - where you stand matters. The context of many of his paintings is also important: the light, and the New England Gothic architecture which is enriched through weathering, use, and decay. They start out as perfectly detailed and constructed structures that as they age, become less perfect. If you stand in the right place, you can see the light start to filter in through the cracks.
       
     
  The New Myrtle Avenue Plaza  is a space intended to bolster the social, communal, visual, environmental, and artistic character of the Brooklyn neighborhood. It’s location parallel to the main thoroughfare as well as proximity to the ever expanding Pratt Institute campus allows for people of different ages, interests, and origins to come together and share their respective experiences. The design of the plaza is intended to allow the visitor varying degrees of light and air as well as incorporate sustainable means such as local vegetation, pervious pavement, and recyclable materials.